Biopejs

Biopejse er en pejs som brænder på bioethanol, hvilket en sprit produceret på organiske materialer, som for eksempel kan være kartofler, majs og roer. Dette er et miljøvenligt og bæredygtigt produkt.

Når der afbrændes afgiver bioethanol kun CO2, varme og fordampet vand. Af denne grund kræver biopejse hverken skorsten eller aftræk og kan derfor være en perfekt løsning, hvis man ikke har mulighed eller lyst til, at få lavet skorsten eller aftræk, men man gerne vil den hygge som åbent ild kan give.

Få inspiration

Køb en biopejs

Står du og mangler en biopejs, kan du finde et stort udvalg af forskellige biopejse på Biopejs-shop.dk. Udseendet kan være meget varierende i forhold til hvilket pejs man vælger at købe, der findes væghængte pejse, lofthængede pejse, fristående pejse og meget mere.

Se det store udvalg her:

Advarsler og sikkerhed

Et af de oftest stillede spørgsmål om biopejse er, er en biopejs farlig? Hvilket giver god mening, da omdrejningspunktet for en biopejs er ild.

Det er vigtigt at forstå de brandfarer, der kan opstå, når man har en biopejs.

De tre mest udbredte farer, som følger en biopejs er:

Påfyldning af bioethanol på et varmt brandkar

Når man antænder et brandkar med bioethanol , er det dampene der brænder. Det vil derfor sige at hvis du påfylder bioethanol på et varmt brandkar, kan dampene antænde af sig selv, inden man har mulighed for selv at antænde biopejsen. 

Spildt bioethanol ved påfyldning af en biopejs

Et hyppigt problem der opstå, når man har en biopejs, er at man spilder bioethanol ved siden af brandkarrets åbning under påfyldning.

Bioethanol er lidt anderledes i forhold til fx vand eller andre flyndende væsker, hvilket kan gøre det svært at ramme direkte ned i brandkarrets åbning. Husk af denne grund altid at bruge en tragt. 

Hvis man antænder en biopejs, hvor der er spildt bioethanol ved siden af brandkarrets åbning, kan man risikere at få en flamme som ikke er til at kontrollere og som man ikke kan slukke igen.

Overfyldt med bioethanol i brandkarret

Lang de fleste biopejse har en MAX indikation, der viser hvor meget bioethanol der må påfyldes i brandkarret. Hvis brandkarret ikke har en MAX indikation, skal man altid gå efter den tommelfingerregel, der siger, man aldrig må fylde brandkarret til mere end 1 cm fra kanten.